Mitral Kapak Tamiri Sonuçları: Tekrar Müdahale Ne Zaman Gerekir?

Mitral Kapak hastalıklarına cerrahi yöntemlerle müdahale gerektiğinde ilk tercih edilen yöntem kapak tamiridir. Fakat bazı vakalarda kapak tamiri mümkün olmaz. Bu gibi vakalarda kapak değiştirerek sonuca gidilir.

Cerrahi tedaviye karar verilirken göz önünde bulundurulması gereken en önemli noktalardan biri, kapak tamirinin başarılı ve doğru şekilde gerçekleştirilmesidir. Eğer kapak tamiri başarısız geçerse kısa zaman içerisinde hasta tekrar ameliyat geçirmek zorunda kalır. Bu yüzden kapak tamiri, önem verilmesi ve deneyimli bir cerrah tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.

Mitral kapak tamirinin başarılı şekilde yapılması hastanın ortalama on yıl boyunca herhangi bir cerrahi girişime ihtiyaç duyma ihtimalini %10 – 15 düzeyine kadar indirmektedir. Hastanın genel sağlık durumu, hastalığın tipi ve gerçekleştirilen cerrahi operasyona göre bu oran şekillenebilmektedir. Barlow Hastalığı, Marfan Sendromu ya da iki yaprakçığın tamir edildiği kompleks vakalarda bu oran yükselebilmektedir.

Romatizmal kapak hastalıkları ya da farklı mitral kapak problemlerinde uygulanan kapak tamirinde hastalığın 10 yıllık süreç içerisinde tekrarlama ihtimali daha yüksek olabilmektedir. Bu yüzden hastaların ameliyatın ardından da düzenli ve titiz bir şekilde takip altında tutulması gerekir.

Tüm bu veriler göz önüne alındığında mitral kapak rahatsızlıklarının tedavisinde kapak tamirinin sağladığı avantajlar görülmektedir. Mitral kapak değişimine göre kapak tamiri daha avantajlı bir seçenektir. Bu yüzden dünya genelinde birinci seçenek olarak öne çıkar.

Ameliyatların sonrasında hastanın ihmal etmeksizin düzenli kardiyoloji muayenelerine gitmesi ve genel sağlık durumuna dikkat etmesi beklenir.

Adana Minimal Bypass ile kalp sağlığına ilişkin bilgiler almak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Bize Ulaşın

Doktorlarımız

Blog

 Sizi Arayalım